علیرضا مؤتمنی در حاشیه افتتاح صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون در اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از زمان آغاز به کار صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون، جذب نمایندگی در سراسر کشور صورت گرفته بیان داشت: به دنبال آن هستیم تا با انعقاد تفاهمنامه با بانکهای مختلف امکاناتی فراهم شود که به تمام بخشهای تعاون اعتبار اختصاص داده شود.
وی افزود: انتظار داریم با انجام ضمانتهای مختلف از طریق این صندوق بتوان علاوه بر ایجاد شرکتهای تعاونی جدید، شرکتهای تعاونی موجود را نیز توانمند کنیم.
رئیس صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون کشور تصریح کرد: صندوق حمایت سرمایهگذاری تعاون ابزار و نهاد مالی و اعتباری منحصر به فردی است که در سال گذشته با هدف حل مشکلات چرخه کار و اشتغال افتتاح شد.
وی با بیان اینکه با پتانسیلهای بالقوهای که در اصفهان وجود دارد و تاکنون دو دفتر نمایندگی صندوق سرمایهگذاری تعاون در این استان راهاندازی شده، گفت: نمایندگیها وظیفه دارند اطلاعات متقاضیان را جمعآوری و پس از بررسی اطلاعات متقاضیان در تهران از طریق اتاقهای تعاون و بنیادهای کارآفرینی این امکانات را در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
مؤتمنی مهمترین هدف تاسیس صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون را برای مجموعههایی دانست که طرحهایی با توجیه اقتصادی دارند ولی وثیقه مورد نیاز برای دریافت تسهیلات را ندارند و اظهار داشت: با راهاندازی این صندوق افراد میتوانند با بیمه اعتباری از بانکها وام دریافت کنند.
وی افزود: این صندوق علاوه بر ضمانتهای اعتباری، ضمانتنامههای حسن انجام کار، مناقصه، مزایده گمرکی و هرگونه ضمانتنامه برای توسعه بخشی تعاون را نیز صادر میکند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون کشور بیان داشت: طراحی سایت، تدوین آییننامهها و دستورالعملهای لازم برای صندوق، کتابچههای راهنما و غیره از برنامههای مورد نظر برای تثبیت و توسعه صندوق از سال گذشته تاکنون بوده است.
وی افزود: در حال حاضر شش ماه از عمر صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون در کشور میگذرد که آمارها نشان دهنده آن است که این صندوق در سراسر کشور شناخته شده زیرا ما در بخشهای مختلف اقدام به صدور ضمانتهای اعتباری کردیم.
مؤتمنی ارزیابی ریسک را یکی از وظایف صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون دانست و ادامه داد: هم اکنون توسعه این صندوق مهمترین هدف و کارمزد آن در سال اول 5/1درصد و برای سال بعد نیم درصد است که با اجرای 30 درصد تسویه حساب به صورت مداوم، کارمزد حساب افراد مستندسازی میشود.
وی با بیان اینکه صندوق ضمانت تعاون به دنبال کسب سود نیست و توسعه بخش اجتماعی و اقتصادی را مدنظر قرار داده، گفت: دربند "ب" اصل 44 قانون اساسی توسعه بخش تعاون 25 درصد پیشبینی شده که با توجه به گستردهتر بودن این بخش در زمینههای کشاورزی، دامپروری و صنعت باید در بلند مدت ساز و کارهایی تعریف شود که با افزایش منابع صندوق مشکلات موجود رفع شود.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون کشور منابع صندوق سرمایهگذاری تعاون 130 میلیارد تومان بیان کرد و اظهار داشت: با افزایش نیاز، ساز و کارهایی وجود دارد که این فرآیند را توسعه دهیم زیرا به دنبال توسعه صندوق با همکاری اتحادیههای مختلف هستیم و این موضوع حلقه مفقودهای است که ادر صورت عملیاتی شدن بخش تعاون میتواند زمینهساز توسعه بخش دولتی و غیردولتی باشد.
وی افزود: توسعه فعالیتهای مالی صندوق در بخش ضمانتهای اعتباری، صدور ضمانتهای متنوع در بخشهای مختلف، توسعه و گسترش نمایندگیها، انعقاد تفاهمنامه با بانکهای مختلف به گونهای که منابع بانکی کشور از بخش تعاون حمایت کنند، تئوری کردن بخش توسعه صندوقها در قالب صندوقهای مختلف، را از مهمترین برنامههای این صندوق در سالجاری است.
مؤتمنی در مورد چگونگی ضمانت سرمایهگذاری برای طرحهای اقتصادی گفت: این صندوق ضمانت کاری بانکها را اجرایی میکند و اولویت با طرحهایی دارای توجیه اقتصادی بالا و اهمیت بیشتر است.
نظر شما